Pondělí, 05 Září 2016 19:54

Ohlédnutí za závody 13.8.2016 – 20.8.2016

Napsal  Dalibor Plesník

V našich ligách je dobojováno, proto závěr srpna patří k těm volnějším. Zavítali jsme konečně na Podhostýnskou hasičskou ligu a užili si celkové vyhlášení VCPR – večer, kvůli kterému stojí za to makat celou zimu.

13.8. Loukov (PHL)

V sobotu 13.8 jsme se vydali do nedalekého Loukova. Tato soutěž byla zařazena do Podhostýnské hasičské ligy, ve které se (oproti VCPR) o nejlepší příčky stále bojovalo. Na trati s hustou trávou a proti kopci se čekaly časy nad hranicí 17 vteřin, avšak Zahnašovice byly proti. Skvělým časem 16:96 tuto soutěž jasně ovládly. Druzí jsme skončili my s časem 17:16 (LP 16:93) a třetí Pravčice (17:63). Jednalo se o první soutěž zařazenou do PHL, které jsme se v této sezóně zúčastnili. O to víc jsme byli rádi, že jsme mohli stanout na bedně. Třešničkou na dortu byl dobrý pocit z toho, že jsme pomohli kamarádům v nouzi a půjčili jsme lidské zdroje právě týmům Zahnašovic a Pravčic, kteří zde urvali skvělá umístění.

20.8 Provodovice (VCPR)

O týden později jsme se také vydali pouze na jednu soutěž, tentokrát na místo, kam jsme se těšili už od konce července. Soutěž v Provodovicích byla spojena se slavnostním vyhlášením výsledků letošního ročníku VC OSH Přerov. Bez našeho levého proudaře, který zaskakoval v Radimovicích za Plumlov, jsme svůj útok dokončit nedokázali, pravému proudaři se nepovedla zapojit základna podle představ a nestihl tedy doběhnout na své místo. Tímto opět děkujeme Luďovi Otýpkovi z Pravčic za skvěle zvládnutou práci. Tento výsledek nás však nemusel vůbec mrzet, vítězství v lize jsme si zajistili už v jejím předešlém průběhu. Závod vyhrály Valšovice, druhé Zahnašovice a třetí Luboměř.

Samotné oslavy jsme si samozřejmě řádně užili a už se těšíme na další ročník, kde se budeme opět potkávat s těmi nejlepšími z širokého okolí. Gratulujeme také klukům ze Špiček za druhé a Valšovic za třetí místo!

Aktualizováno Pondělí, 05 Září 2016 19:59

Podobné položky (podle značek)

Na začátek