Pondělí, 05 Září 2016 19:42

Ohlédnutí za závody 23.7.2016 – 7.8.2016

Napsal  Dalibor Plesník

23.7. Velké Hoštice (EXČR) a Bohuslávky (VCPR)

V sobotu se náš tým vydal na opavsko, kde se běželo už 9. kolo EXČR. Časem 17:21 jsme se moc nepředvedli a tak jsme ihned odjeli do Bohuslávek na VCPR. Ještě před příjezdem na přerovsko bylo rozhodnuto, že se soutěž ve Velkých Hošticích bude opakovat. Bylo tedy nutné, aby jsme v Bohuslávkách odběhli co nejdříve, ať se stihneme vrátit. Tímto děkujeme týmu SDH Mladcová a rozhodčím VC, že nám to bylo umožněno.
V Bohuslávkách jsme tedy běželi se startovním číslem 3. Útok to byl o poznání lepší a s časem 16:78 jsme se ujali vedení, které nám už nikdo nedokázal vzít. Druhé skončily Milotice n. B. s krásným časem 16:83 a vyhoupli se tak na třetí příčku celkového hodnocení soutěže. Sedmnáctkovou hranici se podařilo překonat i týmu SDH Špičky, který si za čas 16:97 převzal pohár za třetí místo.
Po návratu zpět do Velkých Hoštic jsme potvrdili, že na EX to prostě nejde a časem 17:71 jsme se vlezli sotva do druhé desítky.

24.7. Olšovec (EXČR, VCPR)

V Olšovci, ve kterém se počítaly body jak do EX tak do VCPR, jsme museli bodovat. A povedlo se. Sice vysoká, ale pořád šestnáctka. Čas 16:86 stačil na celkové prvenství ve VCPR, a co je více důležité, i na krásnou šestou příčku v seriálu extraligy. Výsledek? Ve Velké ceně OSH Přerov se jednalo o 5. výhru v řadě a 30 bodový náskok na čele tabulky před druhými Špičkami. V extralize je to posun na 12. příčku, ovšem rozdíl mezi 8. a 17. týmem je pouhých 16 bodů. Není tedy nic ztraceno, ani vyhráno.

30.7. Střítež nad Ludinou (VCPR)

S pěti výhrami po sobě jsme do tohoto závodu šli s 30 bodovým náskokem, stačilo nám tedy získat o 10 bodů více než druhé Špičky. Těm se jejich výkon moc nepovedl, nezapojené béčko do rozdělovače znamenalo 0 bodů.
Těsně před našim útokem musel být závod asi na 10 min přerušen kvůli silnému dešti. Útok se nám moc nepovedl, béčkař uklouzl a zkrátil tak celé vedení.. čas 17:34 nám zajistil pouze 6. místo (společně s kluky z Milotic). Šesté místo však bere rovných 10 bodů. Máme tak před posledními dvěma závody náskok přesně 40 bodů a předčasně tak vyhráváme Velkou cenu OSH Přerov!!!!!!!!!

6.8. Karolín (EXČR)

Na sobotním extraligovém závodě v Karolíně, který byl spojen s místní Podhostýnskou hasičskou ligou, jsme se museli obejít bez jednoho našeho člena, byl však kvalitně nahrazen. Tímto děkujeme Václavu Valovi.
Letos na Karolíně nefoukalo, jako při minulém ročníku, a tak mohly týmy naplno předvést, co v nich je. Náš výkon nevypadal vůbec špatně, ale vteřinový prostřik je opravdu moc. S výsledným časem 17:48 (LP 16:34) jsme brali pouze 3 body za 13. místo. Krásným časem 16:87 se blýskl tým Pravčic, který bral první místo v PHL a dokonce čtvrté místo v EXČR.

7.8 Letohrad - Orlice (EXČR)

Poslední kapkou, která určila, že tento ročník na extralize úspěchem opravdu nebude, byl závod v Orlici. Byla to poslední možnost před finálním dvoukolem v tomto ročníku a my museli bodovat, abychom neztratili kontakt s první desítkou. Nestalo se tak. Ke špatné formě se přidalo i trochu smůly a my opět nebrali ani bod. Jelikož má jeden z proudařů své tretry na reklamaci, musel běžet v záložních. Jedna z bot se však při provádění našeho požárního útoku vyzula a zůstala ležet na trati... když neplatný pokus, tak se stylem. :D Na první desítku tak ztrácíme propastných 17 bodů a dá se říci, že umístění, které jsme si před začátkem sezóny určili za úspěch, asi neurveme.

Nedá se nic dělat. První ročník běhání na extralize zřejmě neskončí podle našich představ, ale aspoň do dalších let víme, co nás čeká a na co se máme připravit.

Aktualizováno Pondělí, 05 Září 2016 19:52

Podobné položky (podle značek)

Na začátek