Pondělí, 24 Srpen 2015 10:10

Ohlédnutí za závody 22. 8. 2015

Napsal  Dalibor Plesník

Rekordní čas na 3B i na 2B a přesto dvakrát druhé místo. V celkových hodnoceních VC OSH i VHL je ale všechno úplně jinak!!

22. 8. Velká cena OSH Přerov – Babice

V sobotu 22.8 byl na pořadu dne předposlední závod Velké ceny OSH Přerov v Babicích, který měl napovědět o celkovém pořadí týmů v této lize. Tým SDH Babice figuroval před tímto závodem na prvním místě, před druhou Mladcovou měl náskok 17 bodů. Hned pátý útok běžela právě Mladcová. Velice kvalitním časem 17:01 se ujala vedení a ukázala, že jí právem patří druhá příčka celkového hodnocení. Bylo jasné, že za tenhle čas body sbírat bude. Jako sedmý nastoupil na startovní čáru domácí tým z Babic. Pokoření vedoucího času by mohlo znamenat celkové vítězství v Přerovské lize, nebodování na této soutěži ztrátu obrovského náskoku. Rozhodující chvíle celé sezóny byla zde! Půjčený koš (Lukáš Fiurášek) zvládl svoji práci bravurně, pozvolné přidání plynu (jak je u tohoto týmu ve zvyku) a krásné sestřiky obou proudařů. 16:73! Vítězství v lize bylo na dosah ruky, stačilo jen, aby se mezi Babice a Mladcovou dostal jeden z následujících týmů. Jeden z adeptů na šestnáctkový čas SDH Kunovice nastoupil k provedení svého útoku a bylo rozhodnuto! Krásným časem 16:74 odsouvají Mladcovou na třetí příčku a to znamená jediné. SDH Babice vítězí letošní ročník Velké ceny OSH Přerov!

Závod však ještě neskončil, největší překvapení přišlo s týmem ze Špiček, rekordním časem tohoto ročníku 16:59 ukradli Babicím vedení v soutěži. Doma se přece nevyhrává.

O druhé místo ve VC se poperou týmy Mladcové a Kunovic. Šanci na bednu má i tým Olšovce.

22. 8. Valašská hasičská liga – Rožnov pod Radhoštěm

S jistým prvním místem ve VC OSH Přerov se tým SDH Babic rozhodl rozjet i do Rožnova pod Radhoštěm, kde tým Týlovic pořádal taktéž předposlední kolo VHL. Tým Babic tuto ligu vedl o 4 body před druhými Miloticemi. Ty svým časem 17:02 nijak neoslnily, naskytla se tedy možnost vyhrát i tuhle ligu. Zvítězit ve dvou ligách v jeden jediný den, to se jen tak nevidí. Tým Babic nastoupil v neúplném složení, půjčený koš z Valšovic (Tomáš Kočajnar) však ukázal, že umí. Menší zaváhání na spoji savic nebylo nijak znát na výsledném čase. Náš rekordní čas 14:57 (LP 13:98) znamenal průběžné první místo. Vítězství v závodě by určilo i výhru v celé lize. Trať na 2B však sedí více týmu z Valšovic. Časem 14:51 se ujmul vedení a bral Babicím důležité body.

Na stupních vítězů se už nic neměnilo, proto si Babice z Rožnova odváží 11 bodů a náskok 15 bodů na druhé Milotice. Což dává Miloticím jedinou možnost: poslední závod VHL v Kunovicích vyhrát a nenechat bodovat Babice. Věřme však, že se to nestane a tým SDH Babice vyhraje i Valašskou hasičskou ligu.

Aktualizováno Pondělí, 24 Srpen 2015 10:39

Podobné položky (podle značek)

Na začátek