Pondělí, 20 Červenec 2015 14:38

Ohlédnutí za závody 27. 6. 2015 – 19. 7. 2015

Napsal  Administrator

Promrhaný náskok ve VHL, cesta dolů a zpět na vrchol ve VC OSH Přerov a sbírání zkušeností na EXČR. To vše se přihodilo za poslední měsíc v týmu SDH Babice.

28. 6. Valašská hasičská liga – Němetice

Tato soutěž Valašské hasičské ligy byla pro tým SDH Babice velice důležitá, jelikož bylo pravděpodobné, že následující víkend tým nestihne ani jeden ze dvou závodů této ligy. Družstvo se však muselo vypořádat s absencí jednoho z proudařů, který reprezentoval svého zaměstnavatele na Mistrovství ČR v Trutnově. Družstvo za tohoto člena našlo kvalitní náhradu v podobě Luboše Kopřivy (Milotice n. B.). Po pomalejší základně v podání strojníka a špatnému počínání na proudech tým dosáhl času 19:16. Tento výsledek stačil na 3. místo a tudíž 8 bodů do VHL, které stačily na udržení náskoku 24 bodů v čele této ligy. Vyhrál tým Mirošova s časem 18:87, druhé doběhly Milotice nad Bečvou (19:08).

4. 7. Velká cena OSH Přerov – Jindřichov

V sobotu, dne 4.7 se konalo 6. kolo VC OSH Přerov v Jindřichově. Družstvo Babic nastoupilo se startovním číslem 14, to se však změnilo poté, co se při přípravě týmu pokazila časomíra a musela se vyměnit. To podle pravidel VC znamenalo opakování soutěže. Po náročném 45 minutovém čekání na svůj útok se družstvo prezentovalo nekvalitním časem 18:23, což stačilo pouze na 10. místo. Naopak velice kvalitní čas předvedlo družstvo Kunovic, které shodilo své terče v čase 16:90. Tenhle čas ovšem nestačil na bravurní práci týmu Mladcová, která časem 16:72 tuto soutěž vyhrála. Třetí pak skončily Valšovice s časem 17:15. Tohle umístění znamenalo, že Kunovice vyrovnaly bodové manko, které ztrácely na vedoucí Babice. Na třetí příčce celkového hodnocení figurovala Mladcová s odstupem pouhých 2 bodů.

5. 7. Velká cena OSH Přerov – Radkova Lhota

Bylo jasné, že umístění dosažené předchozí den v Jindřichově se na těžké trati v Radkově Lhotě nesmí opakovat. Po předchozích ročnících se zde nepředpokládaly tak nízké časy jako v Jindřichově. Tým Mladcové ovšem předvedl opět velice kvalitní útok a dokončil s časem 16:97, to byla hozená rukavice pro všechny přítomné družstva. Kunovice se nenechaly rozhodit, jejich čas také nepřekročil hranici 17 sekund a časomíra se zastavila na hodnotě 16:99, shodný čas předvedl také tým Olšovce. Kvůli menšímu zaváhání na proudu skončilo družstvo Babic (17:03) až na neoblíbeném 4. místě. Z těchto velice vyrovnaných výkonů vyšel tým Babic jako poražený, což znamenalo jediné, po sedmi kolech VC OSH byly Babice sesazeny z trůnu celkového hodnocení. Skvělou jízdou v podání Mladcové a Kunovic byly odsunuty až na 3. místo.

5. 7. Valašská hasičská liga – Horní Bečva

Po výsledcích závodu VHL v Mikulůvce, kterého se tým Babic nezúčastnil, bylo rozhodnuto, že se závod na Horní Bečvě odběhnout musí. Hrozilo totiž, že družstvo ztratí náskok v čele této ligy. A opravdu, na asfaltové trati se rozpojila jedna ze spojek na hadicích typu C a tým tak nezískal ani bod. Vyrovnané výkony týmu Milotic n. B. znamenaly, že tým ztratil obrovský náskok a na druhé Milotice má rezervu už jen 4 body.

11. 7. Velká cena OSH Přerov – Špičky

Po nepodařeném předchozím víkendu se tým octl na 3. místě průběžného pořadí, s odstupem 5 bodů na první Mladcovou a 4 bodů na druhé Kunovice. Tak vyrovnané bodové hodnocení na klidu samozřejmě nikomu nepřidá. Podklouznutí pravého proudaře z Kunovic znamenal NP. Na rychlé trati ve Špičkách se týmu z Babic podařilo sestříknout v kvalitním čase 17:06, což ovšem na první umístění nestačilo, tým Valšovic byl ještě o něco rychlejší a s časem 17:01 tuto soutěž vyhrál, bylo to první vítězství úřadujícího vítěze loňského ročníku v této sezóně. Tohle umístění by Babicím vyhovovalo, jenomže ke konci soutěže přijel tým Mladcové a s ním i problémy. Stylem ‘‘Veni Vidi Vici‘‘ přijelo, odběhlo, vyrovnalo čas Valšovic a odvezlo si třetí výhru ve Velké ceně za sebou. Tým Mladcové si pojistil náskok v lize a vedl před druhými Babicemi o rovných 10 bodů. Krasojízda a 60 bodů za pouhé 3 závody na účet Mladcové zaskočilo nejeden tým. Vše se však mělo již brzy změnit.

12. 7. Velká cena OSH Přerov – Paršovice

Velké horka pokračovaly, větším problémem však byl zvyšující se rozestup na čele tabulky VC OSH Přerov, kde se mezi prvním a šestým týmem vytvořil rozdíl neuvěřitelných 62 bodů. Vedoucí tým Mladcové předvedl výkon 17:71 (6. místo), což otevřelo okýnko naděje pro ostatní týmy seřazené za ní. Tým Babic tuto příležitost chytl a nepustil, předvedl čas 16:99 a tuto soutěž vyhrál. Druhý doběhl Olšovec s časem 17:16 a třetí Valšovice (17:34). Po 9. závodech VC OSH je tedy umístění následující: 1. Mladcová/Babice 137 b., Olšovec 110 b., Kunovice 107 b., Valšovice 106 b..

18. 7. Extraliga ČR – Karolín (KM)

O tomto víkendu se nekonalo žádné kolo VC OSH ani VHL, proto se tým rozhodl udělat si ‘‘Extraligový víkend‘‘, posbírat nové zkušenosti, podívat se, jak běhají požární útok ti nejlepší, a také s nimi poměřit své síly. Závod v Karolíně byl velice složitý pro všechny týmy, silný vítr si pohrával s proudem vody u terčů, a kdo přecenil své síly, ten skončil špatně. To se stalo osudným mimo jiné Bezděkovu p. Tremšínem. Vedoucímu týmu Extraligy ČR. Vyhrál Renmotor Jinolice s časem 16:58. Babice po nevzhledném výkonu nastříkaly s časem 17:91, tento čas však na větrném Karolíně znamenal krásné 11. místo.

19. 7. Extraliga ČR – Lavičky (ZR)

Extraliga pokračovala závodem v Lavičkách. Bezděkov opět chyboval a tak se vedení EXČR ujal Renmotor s časem 16:58. Třetí příčku okupuje Plumlov. Tým SDH Babice sestříkl po pomalejší vodě a mírném prostřiku proudařů pěkný čas 17:28. V takové konkurenci tento čas ovšem nemohl slavit úspěch. Avšak bylo z toho opět krásné 10. místo. Po čtyřech odběhnutých závodech Extraligy, (krásném 4. místě v Olšovci, 23. v Radíkově, 11. v Karolíně a 10. v Lavičkách) figuruje tým Babic na 16. příčce celkového hodnocení EXČR a překvapivě předbíhá nejeden tým, který odběhl drtivou většinu závodů této ligy. Tento rok se už ale na Extraligu nepodívá, proto se dá předpokládat sestup tabulkou ještě o pár příček níže.

Aktualizováno Neděle, 09 Srpen 2015 11:03

Podobné položky (podle značek)

Na začátek