Středa, 25 Srpen 2010 06:36

Extraliga v Babicích 2010

Napsal  Tomáš Mareček
Hasičský sport – Babice .

V sobotu 14.8. zavítala Extraliga ČR v požárním útoku do okresu Vsetín . Na novém trávníku v Babicích proběhlo jedenácté kolo letošního ročníku . Původní obavy , zda dráha bude v schopna pojmout takový počet družstev , se naštěstí nepotvrdily a nebylo nutno přesunout závod do sousedních Provodovic .
Do boje o body se na start postavilo 31 družstev mužů a 9 družstev žen . Počasí , po několika propršených letech , pořadatelům přálo a daly se očekávat šestnáctkové časy v obou kategoriích .
Jako první se na start postavilo družstvo mužů z Olšovce ( PR ) . Kluci ukázali , že právem vévodí VC OSH Přerov a nasadili časem 16,85s laťku hodně vysoko . Jak se později ukázalo , byla tato meta pro ostatní týmy nedosažitelná . Jako první se k času Olšovce přiblížil vedoucí manšaft letošního ročníku a to veteráni z Petrovic . Šestnáctka to však nebyla a čas 17,13s stačil v konečném účtování na třetí místo, kde se usadili společně z družstvem SDH Vrbětice ( ZL ) . Celkem pokořilo osmnáctisekundovou hranici 13-náct družstev , z nichž nejlépe se to podařilo Trnavě ( TR ) , která stabilně startuje v samém závěru kategorie a čas 17,02s je vynesl na stříbrnou příčku .
V ženské kategorii se očekával souboj Radíkova s oběma kolektivy z Výčap o třetí místo a také atak Chrášťan na vedoucí Nevcehle sliboval zajímavý závod . Předpoklady se vyplnily a snad poprvé v historii Extraligy padly tři časy pod 17 sekund . Nejlépe si s tratí poradily děvčata z Chrášťan ( LT ) a časem 16,51s vytvořily nový rekord Babické soutěže . Druhým místem si pojistily ještě dostatečný náskok v celkovém pořadí holky z Nevcehle ( JI ) za čas 16,86s . Bronz si v Babicích vybojovaly Výčapy Q ( TR ) časem 16,91s . Za zmínku rovněž stojí , že se po dvou letech daly dohromady speciálně na soutěž v Babicích bývalé soupeřky a trojnásobné vítězky Extraligy, ženy z Kunovic a i přes nedoléčené zranění obsadily osmé místo za čas 18,85s .
Domácí tým po dlouhé době bodoval a obsadil 12. místo časem 17,95 s. Ze Vsetínského okresu na Extraligu do Babic zavítalo celkem 5 družstev , ale ani jedno se bohužel výrazněji neprosadilo .
Za SDH Babice bychom rádi poděkovali za přízeň sponzorů při zajištění této akce .
V Babicích Extraligou letos hasičská sezona nekončí . Po jednoleté pauze pořádá místní sbor podzimní soutěž - OCTOBER CUP . Stejně jako v předchozích ročnících je do soutěže nahlášeno sto soutěžních družstev z Čech , Moravy a Slovenska . Tato soutěž je zajímavým porovnáním týmů , které pravidelně bojují o body v Extralize , kde se běhá na 100-metrové dráze , a týmů , které se specializují na závody na dráze o 20 m kratší . Soutěž má již pravidelný termín na začátku října . Tentokrát začíná OCTOBER CUP 2. října v 9 hod , takže si nezapomeňte natáhnout budíka i v sobotu , rádi Vás v Babicích uvidíme .
Aktualizováno Středa, 30 Březen 2011 21:04

Podobné položky (podle značek)

Na začátek